19-vuotias shetlanninponitamma, syntynyt 20.07.2020. Liinakko rautias ee/aa, ei merkkejä. 82 cm korkea. Opetettu ajolle, ei lainkaan ratsukoulutettu. Kilpailee valjakkoajossa (noviisi). Rekisterinumero VH20-017-0266. Kasvattanut ja omistaa Mandelbacke (VRL-00102 & VRL-00692).
i. Golden Rum vkk, 81 cm |
ii. Cumblewick Buttercup prn, 80 cm |
ie. Skelberry Daiquiri vkk, 81 cm |
|
e. M.B. Blackbird klm, 83 cm |
ei. Wildwood Black Raven rt, 81 cm |
ee. Scilla v.d. Rooshoeve hrkko, 97 cm |
21.07.2020 3 Star Prospect (1076 p.)
20.06.2021 KTK-II (19 p. + 19 p. + 18 p. + 19 p. = 75 p.)
31.08.2022 Champion-arvonimi
Kreetta pääsi tällä viikolla ensimmäistä kertaa ulkomaille kun otimme osaa Stuteri Vinterdalin järjestämään Halloween-teemaiseen show-näyttelyyn. Vaikka melkein voisi kyllä sanoa käyneensä naapurissa, sillä olihan Ruotsin Sandvikeniin huomattavasti lyhyempi matka kuin Rovaniemelle, jonne on tullut tehtyä kisareissuja viime aikoina todella usein. Matkaseurana oli Mauri, joten ihan yksinään ei pienen ponin tarvinnut matkaa taittaa.
Shetlanninponien luokka oli vuorossa päivän ensimmäisenä, kun taas welsh cobien toiseksi viimeisenä. Jo pelkkien rotuluokkien aikataulun perusteella odotin päivän olevan meidän osaltamme pitkä, mutta Kreetta jaksoi hyvin varsinkin kun oli heinää koko ajan nenän edessä. Se pärjäsi myös trailerissa yksinään ne hetket kun olin Maurin kanssa kehässä.
Itse kehässä Kreetta käyttäytyi pääasiassa nätisti, mitä nyt ensimmäinen ravinosto päätyi pierupukin kautta laukkaan. Tuomari antoi tammalle II-palkinnon ja saneli arvostelupöytäkirjaan seuraavaa: "Hyvä rotu- ja tammaleima. Poni on ryhdikäs, mutta sillä on lyhyt kaula. Pitkä runko. Huipukas ja lyhyt lautanen." Luokassa oli niin monta hienoa oria, että kaikki tammat jäivät niiden jälkeen. Kreettakin sijoittui vasta seitsemänneksi. Mutta se ei haitannut, sillä kivoja kokemuksia tulimme hakemaan ja sellaisia saatiin. Ja törmäsimmepä myös vanhoihin tuttuihin, sillä Antonia oli tuonut paikan päälle Desin, joka nappasikin hienosti I-palkinnon.
BIS-kehässä jaettiin vielä erikseen kunkin rodun näyttelyiden paras -maininnat ja yllätys oli suuri, kun Kreetta olikin yhtäkkiä paras minishetlanninponi! Ei siinä luokan aikana tullut kiinnitettyä huomiota ponien kokoihin, mutta jälkikäteen ajateltuna niinhän se taisi olla, että kaikki pienimmät yksilöt löytyivät juuri tammoista.
Ruusukkeiden lineart © Saulycia
Mantsussa on viime aikoina käynyt melkoinen kuhina, sillä täällä valmistaudutaan tulevana viikonloppuna järjestettäviin Power Jump -estemestaruuksiin. Kaiken tämän tohinan keskelle myöhään maanantai-iltana Birdie varsoi mitä söpöimmän pikkutamman. Se tuli oikein sopivaaan kohtaan, sillä sain hetkeksi jotain muuta ajateltavaa. Power Jump -valmistelut saivat siis siltä illalta jäädä ja sen sijaan nautin uudesta tulokkaasta. Varsan hoivaamiseen minun ei ole tarvinnut puuttua, sillä ensikertalaisuudesta huolimatta Birdie on ottanut uuden roolinsa haltuun erinomaisesti.
Seuraillessai piskuisen ponin ensiaskeleita tulin samalla pohtineeksi sille nimeä. Kauaa ei tarvinnut miettiä, sillä oli sanomattakin selvää, että siitä tulisi M.B. Goldcrest. Goldcrest, eli hippiäinen, on Suomen ja koko Euroopan pienikokoisin lintu, joten mikä olisikaan sen sopivampi tallin pikkuruisimmalle hevoselle. Tällä kertaa shettisvarsoja syntyi vain yksi, joten teema olisi voinut olla mikä vaan, mutta sattumalta se oikea nimi sattui löytymään juuri lintuteemasta, jonka mukaan emänsäkin on saanut nimensä.