virtuaalinen suomenhevostalli
Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

Tervetuloa Fiktioon!

Aloitin ratsu- ja pienhevoslinjaisten suomenhevosten kasvatuksen vuonna 2006 ja sillä tiellä olen edelleen. Varsoja on syntynyt jo yli kaksisataa ja kahdeksaa ensimmäistä lukuunottamatta kasvatit kantavat liitettä "Fiktion". Tallin ylpeydenaihe on edesmennyt tamma Fiktion Ilopilleri, joka jätti useita hienoja varsoja ja menestyi upeasti urallaan saavuttaen mm. Suomenhevosten Laatuarvostelussa I*-palkinnon, jonka vain harvat ovat saaneet.

Fiktiossa riittää aina vilinää ja vilskettä muutenkin kuin oman porukan ansiosta, sillä ahkera kouluratsastuskilpailujen järjestäminen kuuluu tallin päätoimiin kasvatustoiminnan rinnalla. Näyttelyitä ja valjakkoajokilpailuja on lisäksi satunnaisesti. Tapahtumarikkain vuosi on tähän mennessä ollut edellisvuosi, jolloin järjestettiin huimat 877 tapahtumaa.

Toivottavasti viihdyt ja tulet myöhemmin uudelleen!
ystävällisin terveisin, Milja
VRL-00692, Kouluratsastajat

Suosittelemme

Äänestä Fiktiota VRL:n tallilistalla
Suurkiitos äänestäneille!

Sivuja on päivitetty viimeksi 26.03.2015. 19:14:13.

Tuoreimmat kuulumiset

koristekuva

25. tammikuuta 2015 - Meillä on myynnissä vielä kolme hienoa valjakkovarsaa! Niihin pääsee tutustumaan täällä. Kahden varsan emät on tarkoitus ilmoittaa VVJ:n helmikuun laatuarvostelutilaisuuteen ja kolmannen isä on jo omistajan mukaan ilmoitettu. Kyseisellä isäorilla onkin jo pitkä meriittilista: KRJ-II, YLA2, SLA-I, VPA-III, minkä lisäksi se palkittiin juuri ERJ-I-palkinnolla!

Myös omat hevosemme ovat saaneet tammikuussa palkintoja. Kantakirjaustilaisuuksissa II-palkinnolle kantakirjattiin Sumuseinän Viherhaltija (R), Fiktion Jovilia (P) ja Fiktion Melodia (P) ja III-palkinnolle Seljasaaren Velmandeera (P). Lisäksi samana päivänä kirjattiin kasvattimme Fiktion Kuohu ja Fiktion Sirke II-palkinnolla, sekä Fiktion Unilukkari, Fiktion Kide ja Fiktion Samaire III-palkinnolla ratsusuunnalle. Suomenhevosten laatuarvostelussa Vaapukan Pirunviulu ja Koistilan Vihto palkittiin molemmat I-palkinnolla.

Tammikuisessa varsa-arvioinnissa oli huikea määrä osallistujia ja myös Fiktion kasvatit oli hyvin edustettuina. Kaikenkaikkiaan arviointiin osallistui kahdeksan fiktiolaista, joista kolme ovat omassa omistuksessamme. Pieti, Kimallus, ja Laina saivat III-palkinnon, Wilpuri ja Adelma II-palkinnon, sekä Elma, Kuohu ja Jolius I-palkinnon. Meiltä oli mukana myös Ventoksen Makia, joka sai I-palkinnon.

Eikä tässä vielä kaikki. KRJ:n laatuarvostelussa omista hevosistamme palkittiin Fiktion Sulmu (KRJ-I), Rajattoman Sydänyö (KRJ-I), Fiktion Utu (KRJ-II) ja Vaapukan Auri (KRJ-I), sekä kasvateista lisäksi Fiktion Joonatan (KRJ-I). VVJ:n laatuarvostelussa pyörähtivät Fiktion Vilhelmi (VVJ-I), Akileija TK (VVJ-II), Fiktion Mainio (VVJ-I) ja Sirkkeen Linnea (VVJ-II). Vielä odottelemme Aavan Wiljalle ja Huvin Enneunelle tuloksia yleislaatuarvostelusta.

Mutta ei sovi unohtaa meidän muiden rotujen edustajia. ERJ:n laatuarvostelussa olivat mukana Primo Lush ja Barbados Da, joka molemmat saivat II-palkinnon. Lisäksi Berryqueen Dei:lle on myönnetty Champion-arvonimi, kun taas Chantésta tuli VIR MVA Ch.

Vuosi 2015 on siis lähtenyt lupaavasti käyntiin. Tällä hetkellä palkittujen kasvattien saldo näyttää 252 palkittua suomenhevoskasvattia, kun kasvatteja on syntynyt tähän päivään mennessä 442. Kiitos kaikille kasvattien omistajille kaikesta ja onnea tuleviin koitoksiin!

Lue aiempia merkintöjä

Fiktio on virtuaalitalli. Otsikon kuva © flickr.com/photos/smerikal (CC BY-SA 2.0), muu materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.