virtuaalinen suomenhevostalli
Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

Tervetuloa Fiktioon!

Aloitin ratsu- ja pienhevoslinjaisten suomenhevosten kasvatuksen vuonna 2006 ja sillä tiellä olen edelleen. Varsoja on syntynyt jo yli kaksisataa ja kahdeksaa ensimmäistä lukuunottamatta kasvatit kantavat liitettä "Fiktion". Tallin ylpeydenaihe on edesmennyt tamma Fiktion Ilopilleri, joka jätti useita hienoja varsoja ja menestyi upeasti urallaan saavuttaen mm. Suomenhevosten Laatuarvostelussa I*-palkinnon, jonka vain harvat ovat saaneet.

Fiktiossa riittää aina vilinää ja vilskettä muutenkin kuin oman porukan ansiosta, sillä ahkera kouluratsastuskilpailujen järjestäminen kuuluu tallin päätoimiin kasvatustoiminnan rinnalla. Näyttelyitä ja valjakkoajokilpailuja on lisäksi satunnaisesti. Tapahtumarikkain vuosi on tähän mennessä ollut edellisvuosi, jolloin järjestettiin huimat 877 tapahtumaa.

Toivottavasti viihdyt ja tulet myöhemmin uudelleen!
ystävällisin terveisin, Milja
VRL-00692, Kouluratsastajat

Suosittelemme

Äänestä Fiktiota VRL:n tallilistalla
Suurkiitos äänestäneille!

Sivuja on päivitetty viimeksi 25.04.2015. 13:25:13.

Tuoreimmat kuulumiset

6. huhtikuuta 2015 - Helmi-huhtikuussa on palkittu Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa yhteensä 12 Fiktion kasvattia! Kahdeksan niistä sai ensimmäisen palkinnon ja neljä toisen palkinnon. Myös esteiden puolelta on tullut palkintoja, kun Voitonriemu, Somia ja Kimalle palkittiin ERJ-I-palkinnoin, sekä Voitontanssi II-palkinnolla. Yleislaatuarvostelussa toisen palkinnon saivat Tuutulaulu, Vilhelmi ja Loisto. Myös kolmet SLA-I-palkinnot napattiin Tyrskyn, Valkian ja Voitonriemun toimesta. Helmikuun varsa-arvioinnissa sen sijaan nähtiin peräti kymmenen fiktiolaista ja uusia kantakirjahevosia on tullut helmi-maaliskuussa peräti 18 kappaletta. Mainittakoon myös, että Voitonvarmasta tuli viime kuussa muotovalio!

Uusia kasvattejakin on ehtinyt syntyä iso kasa. Tällä hetkellä on myynnissä kolme. Yksi on ERJ-palkitun Somian kolmas varsa, jonka isänä on Murroksen ratsutilan kasvattama ja omistama ori Murroksen Kiusa. Tämä varsa sopii erinomaisesti esteille ja miksei myös kouluratsastukseen. Toinen on toisen ERJ-palkitun tammamme Kimalteen varsa ja isänä merikissa omistama Taikakuun Pikku-Rosvo, josta syntyi meille toinenkin varsa. Tämä varsa tulee varmasti pärjäämään niin koulu-, este-, kuin kenttäkisoissa. Kolmas ja näistä nuorin on kouluun ja esteille soveltuva pienhevosori, joka on kantakirjauskelpoinen. Emä on KTK-II-palkittu Jovilia ja isä Rohkelikon omistama Kaihon Salamavaras. Linkit vanhempien sivuille ja muut tarkemmat tiedot varsoista löydät täältä.

Lue aiempia merkintöjä

Fiktio on virtuaalitalli. Otsikon kuva © flickr.com/photos/smerikal (CC BY-SA 2.0), muu materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.