Tervetuloa meille

© VRL-01811

Ahvenanmaalla sijaitsevan Mandelbacken omistajat puhuvat lähestulkoon sujuvasti yhteensä kolmea eri kieltä, mutta yksikään niistä ei ole kotikylämme enemmistökieli – ruotsi. Onneksi kylän asukkaat ovat suvaitsevaisia ja ymmärtäväisiä ja kaikki asiat saadaan hoidettua monen kielen sekoituksella. Mandelbackesta löydät kaksi omistajatarta: nuorekkaat, mutta työssä likaantuneet Milja ja Kati. Talli rakennettiin meidän toimestamme juuri sellaiseksi kuin sen halusimme ja tällä hetkellä elämmekin unelmaamme, ainakin yhtä niistä. Mandelbackessa perinteet ja vanhat tavat ovat sulassa sovussa vastarakennettujen tilusten kanssa, ja näissä tiluksissa kasvatamme kahta tärkeää kotimaista hevosrotua – suomenhevosia ja suomalaisia puoliverisiä.

Hevosemme viettävät paljon aikaa ulkona ja ne otetaankin sisään vain sään ollessa kurjista kurjin. Tallimme hevoset tuntuvat olevan tyytyväisiä elämäänsä ja suurin osa hevosistamme elää sulassa sovussa toistensa kanssa. Vain muutama kiukkupussi joudutaan pitämään erillään laitumella etteivät ne kiusaa muuta laumaa. Kilpahevosemme saavat ahkerasta valmentautumisesta ja maailman matkaamisesta huolimatta elää huoletonta hevosenelämää, nauttia mudassa piehtaroinnista ja laitumen päästä päähän laukkaamisesta. Loukkaantumisen riski on suuri, mutta tyytyväiset hevoset ovat paljon kivempia katseltavia kuin ne jotka joutuvat oleskelemaan pienissä tarhoissa tai karsinassa päivät pitkät.

Kuten edeltävästä tekstistä taisikin jo käydä selväksi, toimintaamme kuuluu valmentautuminen, kilpaileminen ja kilpahevosten kasvatus. Järjestämme toimintaa myös muille kuin oman tallimme väelle ja teemme paljon yhteistyötä mantereella sijaitsevien tallien kanssa – niin Suomessa, Ruotsissa kuin Saksassakin.

Toivottavasti viihdyt vierailullasi meillä ja tulet pian uudestaan!

» Milja & Kati

VRL-00692 & VRL-00102
virtuaali@lasileija.net